Блог

Искате да изгорите бързо излишните мазнини, но все пак да запазите мускулна маса? Вземете си калкулатора и следвайте тази формула. Когато става дума за изгаряне на мазнини, формулата е проста:

Разход на калории > Приети калории = Загуба на мазнини

За да постигнете бързо изгаряне на мазнини, трябва да приемате по-малко калории от колкото изразходвате. Може да постигнете калоричния дефицит с тренировки, прецизна диета и нормални хормонални нива. Това е достатъчно, за да унищожите мазнините и да постигнете най-добрата си форма.

Откриването на перфектната формула обаче, не е лесна задача. Затова нека използваме този сайт - https://www.calculator.net/calorie-calculator.html Тук търсим колко са калориите, които са ни необходими да поддържаме сегашното си тегло предвид пол, ръст, възраст, килограми и физическа активност.

И сега идва любопитната част...нека определим калориите, които са ни необходими, за да изгаряме мазнините.

Разделянето ни с упоритите мазнини изисква агресивен подход. Достигането...

Виж повече

Антиоксиданти: какво представляват и какво правят.

Използването на антиоксидантни добавки е широко разпространено сред потребителите и здравните специалисти. Изследователите събират ежедневни данни за възможността за предотвратяване или подобряване на хода на много патологии, дължащи се на използването на антиоксиданти, независимо дали те са директно придобити чрез диета или осигурени чрез хранителни добавки. Функцията на антиоксидантите е да предотвратяват или контролират процесите на окисляване; оттук и префиксът против, т.е. "против" термина. Окислението е процес на изгаряне на кислород в клетките за производството на енергия и последващото освобождаване на вещества, известни като свободни радикали. Свободните радикали са изключително чувствителни нестабилни молекули, които могат да увредят клетъчната ДНК, както и различни тъкани. Според прогнозите на изследователите, свободните радикали засягат клетъчната ДНК с честота между 75 000 и 100 000 пъти на ден. Молекулите на свободните рад...

Виж повече

Берберинът е биоактивно съединение, получено чрез екстракция на различни растения, включително Берберис, което предизвиква интереса ми от известно време. Затова проучих свойствата му в дълбочина, за да формулирам продукт, който го съдържа, защото според наличните проучвания, очевидно се сблъскваме с много мощна билкова добавка.

Все по-често чуваме по медиите за метаболитен синдром като част от рисковите кардиоваскуларни фактори, които включват затлъстяване, високо кръвно налягане, хипергликемия, инсулинова резистентност и повишени нива на холестерол и триглицериди в кръвта. Въпреки това, все още не говорим достатъчно за това.

 

Кардиоваскуларните заболявания установено са първия клиничен проблем, предизвикан от метаболитния синдром, има и много хора с метаболитен синдром с инсулинова резистентност, което води до сериозен риск от диабет от тип 2. При хора с диабет кардиоваскуларният риск нараства със застрашаваща скорост.

 

В допълнение към кардиоваскуларните заболявания и тип 2 диабет, мета...

Виж повече
Loading...